lauantai 6. kesäkuuta 2015

Alkaa olla kesä










Piti mennä pihalle kitkemään kukkapenkkejä. säätiedotuskin näytti aamulla ihan lupaavalta. Ja kas, ruokailun jälkeen alkoi vesisade. Jos illemmalla kirkastuu, aloitan tänään, muuten jää huomiseen. Niinkuin sekin, että opetan nuoren miehen käyttämään ruohonleikkuria.

Kukinta lisääntyy pihalla. Omenat tietysti kukkii edelleen. Sireenit ovat auenneet. Särkynyt sydän lisääntyy ja jättilaukat aukeavat ihan kohta. Nurmikosta löytyi yllättäen ruosteenpunainen kevätesikon näköinen. Joku jalostettu, jonka aion siirtää kukkapenkkiin turvaan. Unikoista on ensimmäiset auki, ja kielo kukkii tänä kesänä hyvin runsaana. Tuomi lopetti jo ja tuuli on heitellyt terälehdet jonnekin ja muualle.

Punaherukkakin kukkii hyvin, karviaisissa on pienet raakileet. Mustaherukasta ei olien saa selvää. Ainakin kaipaisivat tuksemista, raukat.

(Japaninhappomarjakin kukkii, muuta ei oikeastaan ansaitsisi tulla mainituksi. Sen kukat suorastaan löyhkäävät. Puska on muutenkin poistettavien listalla. Levittää jotain kasvitautia, jonka nimen olen jo unohtanut. Lisäksi se on sellaisessa kohdassa, että talvella olohuoneen katolta putoavat lumet rusikoivat sitä vuosi vuodelta surkeamman näköiseksi.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti